Klaar voor je huwelijk in 5 stappen

Er komt meer kijken bij een huwelijk dan enkel een paar ringen kopen, een mooie jurk vinden en een afspraak maken in het stadshuis. Soms lijkt het alsof er geen einde komt aan alles wat u moet regelen om van uw trouwdag iets onvergetelijk te maken. Dat kan soms overweldigend zijn. Wij hebben de ellenlange takenlijst teruggebracht tot vijf grote punten om u alvast wat gemoedsrust te brengen.

1. LEG EEN DATUM VAST

Uw partner heeft u ten huwelijk gevraagd? Proficiat! Maar hoe moet het nu verder? De lijst met taken is zo lang dat het lastig wordt om te weten waar u moet beginnen. Geen paniek! Haal diep adem en begin met het belangrijkste: het vastleggen van een datum.

Het klinkt simpel maar alles van thema tot kledij hangt af van deze beslissing. Vooral het vinden van een gepaste locatie kan wat tijd in beslag nemen. Geef uzelf dus ruim de tijd om alles tot in de puntjes te plannen. Zo bespaart u direct heel wat kopzorgen in een later stadium.

Wanneer u eenmaal een datum hebt, kan u kijken om iedereen op de hoogte te brengen door save the dates uit te zenden. Door dit vroeg genoeg te doen, weet u op tijd wie allemaal naar uw huwelijk zal komen. Vlak voor de trouw kan u dan nog reminders versturen om iedereen aan de prachtige dag te herinneren.

2. VIND DE PERFECTE LOCATIE

Als u eenmaal een datum in gedachten hebt, kan u overgaan tot het vinden van een gepaste locatie voor uw huwelijk. Maak een lijst van alle feestzalen in de regio waarin u uw feest wenst te houden en loop ze samen af. Overloop die en schrap alle zalen die niet aan jullie voorwaarden voldoen. Vervolgens kan u contact opnemen met de zalen die overblijven met de vraag of ze een plaatsje vrij hebben op jullie gewenste datum. Wees in deze fase nog flexibel met die datum. Het kan zijn dat jullie droomzaal niet beschikbaar is op de gewenste dag, maar wel iets vroeger of later een plaatsje vrij heeft.

Van hieruit kan u een afspraak maken om de zaal eens te bekijken. Neem wat papier en een pen mee om indien nodig notities en schetsen te maken. Nu jullie een idee hebben van hoe de locatie er in het echt uit ziet, kunnen jullie beginnen nadenken over de inrichting ervan.

Dat houdt in dat u rekening houdt met zaken zoals de bloemen, de tafelschikking en decoratieve elementen zoals ballonnen en vlaggenlijnen.

3. VIND DE GEKNIPTE FOTOGRAAF

Een goede fotograaf aan de haak slaan is vaak even moeilijk als een zaal vinden. Hier kijken jullie best ook zo vlug mogelijk voor. Neem de moeite om een professional te vinden. Uw tante zou het misschien met plezier gratis doen, maar wees hier voorzichtig mee. Het gaat nu eenmaal om beelden die u voor de rest van uw leven wil bewaren.

Indien gewenst kan u al een fotoshoot houden om de verloving te vieren. Die foto’s kan u niet alleen gebruiken voor uw uitnodigingen maar ook voor de decoratie en tafeldekking. U kan tevens een fotoreeks laten afdrukken die de gasten bij de inkom van de zaal kunnen bewonderen. Daarnaast is het een goede test om te weten of de gekozen fotograaf u wel ligt.

4. ZORG VOOR EEN HEERLIJK MENU

Meestal gebeurt dit allemaal in samenspraak met de verkozen zaal. Toch kan u vaak indien gewenst een regeling treffen in verband met catering of een bruidstaart. Dat is volledig afhankelijk van uw persoonlijke keuze.

Met het menu in orde, kan u de nadruk leggen op de tafelschikking en -dekking. Gebaseerd op het aantal gasten kan u met de zaal bekijken hoeveel tafels er nodig zijn en hoeveel mensen er aan zullen zitten. Vervolgens kan u een speciale toets geven aan uw tafeldekking door gebruik te maken van gepersonaliseerde elementen. U kan placemats voorzien met uw mooiste foto’s erop of versier de tafel met een bedrukte wijnkist en bijpassende wijnetiketten.

5. LAAT JE GAAN

Met de voorafgaande tips zou uw planning al van een leien dakje moeten lopen. Nu mogen jullie eens nadenken over de extra’s die jullie trouwfeest echt onvergetelijk zullen maken. Kies je voor een band of een dj? Huur je een limousine of een koets? Trouw je voor de kerk of enkel voor de staat?

Overweeg ook andere zaken die je huwelijk eruit doen springen. Zet een krijtbord buiten met daarop een prachtig tekstje of laat je artistieke kant de vrije loop gaan met een leuke tekening. Je kan het krijtbord ook gewoon leeg laten zodat jullie gasten er zelf mooie boodschappen op kunnen plaatsen.

Een ander leuk idee is het uitdelen van kleine geschenkjes waar je gasten iets aan hebben. Geef ieder van hen een koffietas of een bedrukt t-shirt met jullie foto erop. Ga je liever iets gewaagder? Dan kan je ook condooms laten bedrukken om de mensen met de vraag “En wanneer komen de kindjes?” het zwijgen op te leggen.

Heeft u al deze tips gevolgd? Dan bent u gegarandeerd voorbereid op je huwelijk. Wij wensen jullie alvast een prachtige dag toe!

Laat je inspireren

Inspiratie nodig voor het ontwerp van uw drukwerk? Hier vindt u enkele mooie voorbeelden.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading