5 tips voor een geslaagd relatiegeschenk

Het ideale relatiegeschenk: zo begin je eraan

Het ideale relatiegeschenk: zo kies je een goed geschenk

Een relatiegeschenk laten bedrukken is de ideale manier om partners en klanten te bedanken, te feliciteren of in de bloemetjes te zetten. In dit artikel geven we vijf praktische tips die bijdragen tot het succes van je gadgets. Er zijn genoeg redenen om iets te vieren, van verjaardagen tot nieuwe contracten en bedankingen voor een geslaagd boekjaar.

Wat is nu eigenlijk het ideale relatiegeschenk? Dat hangt af van verschillende factoren. Eerst en vooral moet het relevant zijn. Het gadget heeft idealiter een functie, zo blijft je merk top of mind. Verder is het een goed idee om op het gevoel van de ontvanger te spelen. Dat kan door het relatiecadeau te bedrukken met een leuke tekst of het te geven op strategisch interessante periode van het jaar. Deze 5 tips zullen je ongetwijfeld helpen bij het kiezen van een relatiegeschenk.

1. Functionele promotieartikelen

De functionaliteit van een relatiegeschenk is een belangrijke factor, dat betekent dat ze ook écht gebruikt moeten kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat je merk altijd en overal zichtbaar blijft. Denk maar aan pennen, die overal blijven rondslingeren, reistassen die je over de hele wereld meeneemt en paraplu's die tijdens regenachtige dagen voor gratis reclame zorgen voor je bedrijf. Een ideaal relatiegeschenk is een product dat daadwerkelijk zal gebruikt worden en voorzien is van een logo dat opvalt.

Material Design

2. Timing is alles: schenk het tijdens strategische periodes

Tassen, computeraccessoires en lanyards kunnen een gans jaar door gebruikt worden. Seizoenale producten, zoals paraplu's, zijn perfect om te geven aan het begin van de winter. Een poncho tijdens het festivalseizoen, lippenbalsem voor tijdens de vrieskoude, schrijfgerei tijdens het begin van het schooljaar, petjes tegen de zon, of mutsen - wanneer de temperaturen een duik nemen.

Kleurengradiënten

3. Speel in op emotie van de ontvanger

Bedrukte gadgets hoeven niet per se het logo van je eigen merk te hebben. Hoe persoonlijker het bericht, hoe meer emotie er zal opgewerkt worden en hoe treffender je relatiegeschenk zal zijn. Je kan er een grappige tekst op laten drukken die alleen je contacten begrijpen.

Andere voorwerpen, zoals gezelschapsspelen, lokken altijd veel emotie en reactie uit tijdens het spelen zelf. Jouw merk kan zo telkens geassocieerd worden met dat ene lé-gen-da-rische spelletje poker. Koffietassen zijn zowel functionele als emotionele geschenken. We kennen allemaal die ene collega wiens geluk in een verse tas koffie -met jouw logo op- te vinden is.

Moderne Retro

4. Sectorgerelateerde relatiegeschenken

Een andere manier om je goodie te doen slagen, is door je gift sectorgerelateerd te maken. Een manicure set kan perfect doen als geschenk van een schoonheidssalon en met een flesopener scoor je gegarandeerd met je horecazaak. Voor studenten kan een USB-stick helpen en hobbykoks hebben veel aan een kwalitatieve bedrukte keukenschort. De mogelijkheden zijn oneindig.

Geometrische Vormen

5. Gadgets om te ontspannen

Gadgets en relatiegeschenken hoeven niet altijd saai of sectorgerelateerd te zijn. Er bestaan tal van bedrukbare spelletjes om als cadeau te geven. Tafeltennis of een potje kickeren staan hoog op het lijstje van favoriete ontstressers. Hier kan je slim op inspelen. Geef hoofdbrekers zoals Vier op een Rij of Tic Tac Toe. Bedrukte kaartspellen en een schaakspel zijn ideal om je merk te laten opvallen, daarnaast gaan ze jaren - misschien zelf generaties lang - mee.

Negatieve Ruimte
Banner Image: 

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading