Printtrends 2024: AI, QR-codes, NFC, Milieuvriendelijke Creativiteit | Flyer

5 Printtrends om in 2024 in de gaten te houden :

Terwijl we het jaar 2024 binnenstappen, tekenen zich opvallende ontwikkelingen af in het printlandschap, waar bestaande trends meer dominantie krijgen. Deze vijf aspecten, hoewel bekend, nemen steeds meer ruimte in en dragen bij aan het vormgeven van de toekomst van printen.

Of het nu gaat om door kunstmatige intelligentie aangedreven visuele creaties, het ontwerpen van visueel aantrekkelijke QR-codes, of de opkomst van interactieve prints, deze trends worden steeds belangrijker.

In dit artikel verkennen we deze opkomende dynamieken die, hoewel al aanwezig, in 2024 onmisbaar worden en daarmee onze perceptie en het gebruik van printen herdefiniëren.

1- Printontwerp gegenereerd door AI :

Printontwerp gegenereerd door AI groeit uit tot een belangrijke trend die zich blijft ontwikkelen in 2024.

Deze innovatieve benadering revolutioneert hoe we visuele elementen ontwerpen, waarbij de kracht van kunstmatige intelligentie wordt ingezet voor visuele creativiteit.

Hier is een lijst van tools die kunstmatige intelligentie gebruiken voor het maken van krachtige en innovatieve visuele elementen.

Jasper.ai :

Jasper.ai staat bovenaan de lijst als een door AI aangedreven generator van kunst en tekst. Het blinkt niet alleen uit in het creëren van visueel rijke afbeeldingen, maar biedt ook functies om de geschreven inhoud te verbeteren.

Jasper

Midjourney :

Deze AI-beeldgenerator, bekend bij ervaren AI-gebruikers, stelt u in staat snel gepolijste werken te creëren door eenvoudige opdrachten te geven op platforms zoals Discord.

Jasper

DreamStudio (Stability AI) :

Eigendom van Stability AI, gebruikt DreamStudio AI om hoogwaardige kunstwerken te maken. Het biedt een verscheidenheid aan stijlvoorinstellingen en een oneindige bewerkingsinterface voor optimale personalisatie.

Jasper

Canva :

Een referentie op het gebied van ontwerp, Canva integreert nu een tekst-naar-afbeeldinggenerator die visueel ontwerpen vereenvoudigt met behulp van AI-tools.

canva

Adobe FireFly :

Als belichaming van de kracht van AI, integreert FireFly met de Creative Cloud-suite en biedt intelligente functies om de creatie van visuele inhoud te optimaliseren.

Adobe FireFly

Deze tools kunnen u helpen unieke en gepersonaliseerde ontwerpen te maken met behulp van AI. Ze bieden een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden om aan uw ontwerpbehoeften te voldoen.

2- Printen met QR-codes :

Op dit moment zijn QR-codes onmisbaar in visuele communicatie, wijdverspreid gebruikt om consumenten directe informatie te bieden. Of het nu gaat om toegang tot websites, het verkrijgen van productdetails of het vergemakkelijken van betalingen, QR-codes zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven en bieden een snelle brug tussen de fysieke en digitale wereld.

canva

QR-codes op Roll-Ups :

Bieden een meeslepende interactie met gedetailleerde informatie tijdens evenementen.

canva

QR-codes in Magazines :

Faciliteren directe toegang tot multimedia-inhoud voor een verrijkte leeservaring.

canva

QR-codes op Visitekaartjes :

Vereenvoudigen zakelijk netwerken door contactgegevens te verstrekken met een eenvoudige scan.

Er tekent zich echter een significante evolutie af in 2024 met de opkomst van door kunstmatige intelligentie gegenereerde QR-codes. Dit jaar markeert een overgang naar visueel aantrekkelijke en esthetische QR-codes, dankzij de vindingrijkheid van AI-systemen.

Deze QR-codes zijn niet langer slechts utilitaire elementen, maar worden ware grafische kunstwerken, die betrokkenheid en aandacht van gebruikers op een nieuwe manier opwekken.

En hier is hoe je eenvoudig een door AI gegenereerde QR-code voor je ontwerp kunt maken met behulp van de huggingface.co-tool :

Nadat je de gewenste bestemmings-URL hebt ingevoerd, personaliseer je de QR-code verder door een gedetailleerde instructie toe te voegen die de esthetische stijl beschrijft die je eraan wilt geven.

In het onderstaande voorbeeld hebben we "https://flyer.be" toegevoegd aan de URL en in de "prompt" (instructie): "een bord gez ond voedsel van bovenaf met verschillende ingrediënten".

instructions

Hier is het resultaat na het klikken op "RUN" :

qr code generated by ai

Dit kun je vervolgens integreren in je ontwerpen om een onderscheidende boodschap over te brengen met een aantrekkelijke visuele en scantbare QR-code op meerdere meters afstand, zoals geïllustreerd in het voorbeeld

healty

3- Printen met NFC Smart Paper :

Hoewel NFC (Near Field Communication) geen nieuwigheid is, biedt de integratie ervan in slim papier een unieke gebruikerservaring. Door met een NFC-smartphone te tikken, kunnen gebruikers toegang krijgen tot digitale inhoud die verder gaat dan alleen lezen.

Deze eenvoudige maar krachtige benadering transformeert gedrukte media in toegangspoorten tot een dynamische digitale wereld, waardoor bedrijven een overtuigende optie hebben om interactieve en gedenkwaardige gedrukte media te creëren in 2024.

Google-reviews-NFC-technology
Hotel-nfc-door-technology

4- Printen met gebruik van de fysieke omgeving :

Printen dat gebruik maakt van de fysieke omgeving biedt een vruchtbare creatieve grond, zoals geïllustreerd door de campagne "Smart Ideas for Smarter Cities" van IBM, ontworpen door Ogilvy & Mathers.

Deze campagne toont aan hoe interactieve en nuttige reclame-elementen, zoals een bushalte, aanzienlijke waarde kunnen toevoegen aan het dagelijks leven. Door het principe van wederkerigheid te gebruiken, versterkt IBM een psychologische band en vergroot het de kans dat individuen voor IBM kiezen bij cruciale aankoopbeslissingen.

Deze inventieve benadering van reclame toont hoe printen op een ingenieuze manier zijn fysieke omgeving kan integreren om impactvolle visuele elementen te creëren.

IBM-creative-street-marketing-campaign

5- Gedrukte en recyclebare ecologie :

main-personne-tenant-symbole-recyclage-vert-fond-blanc

De groeiende populariteit van het gebruik van gerecycled papier in het printen van visuele media in 2024 weerspiegelt een belangrijke trend die verder gaat dan eenvoudige ecologische overwegingen.

Deze keuze is een concrete reactie op mondiale vraagstukken met betrekking tot klimaatverandering, waar steeds meer bedrijven kiezen voor een duurzame en economische benadering. Deze praktijk getuigt van een collectief bewustzijn van het cruciale belang van verantwoorde keuzes voor de toekomst van onze planeet.

Bij Flyer bieden we bedrijven een unieke kans om krachtige visuele communicatie te combineren met milieubewuste betrokkenheid. Deze aanpak maakt niet alleen de creatie van kwalitatieve visuele elementen mogelijk, maar draagt ook actief bij aan duurzame praktijken. Voor meer informatie over ons uitgebreide assortiment milieuvriendelijke producten, bekijk ons gedetailleerde artikel over ecologisch printen.

In 2024 evolueert printen met opvallende vooruitgang, zoals kunstmatige intelligentie, esthetische QR-codes gegenereerd door AI, NFC slim papier, milieuvriendelijke creativiteit en de opkomst van ecologisch verantwoord printen, wat ons engagement bij Flyer versterkt. Onze missie is om onze partners kennis te laten maken met innovatieve en verantwoorde prints. Deze gezamenlijke visie combineert creativiteit en duurzaamheid op een unieke manier en anticipeert op een toekomst waarin printen een interactieve en milieuvriendelijke ervaring wordt.

Banner Image: 
https://doc9lzm465he3.cloudfront.net/images.flyer.eu/2024/blogs/5_Tendances_impression/banner_1280x259.webp

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading